1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Ważnym
elementem wpływającym na potencję jest
właściwe jedzenie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co się dzieje w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Łatwo go unormować spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
istotny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za nasze libido. Podczas
spożywania alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
ale można go zwiększyć
poprzez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina powiększa
produkcję spermy i wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
odpowiednie wytwarzanie
hormonów. Jeśli chcemy
poprawić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

kamagra